Vraag : Hoe stel ik CuteFTP Pro v2 zo in dat deze met RaidenFTPD via SSL verbindt?

Antwoord : Ten eerste, vergewis U er van dat uw RaidenFTPD versie nieuwer is dan versie v2.2 build 800+ , en dat uw RaidenFTPD/SSL aan staat (alleen beschikbaar in versies met commerciele licentie). Start nu het te gebruiken FTP programma CuteFTP Pro v2.0 van GlobalSCAPE, Inc. op

Stel uw Server IP + PORT (met implicit SSL geactiveerd) is 123.123.123.123 PORT 990 << (de standaard poort voor implicit SSL). Als U explicit SSL wilt gebruiken dien U zich er van te verzekeren dat uw RaidenFTPD versie nieuwer is dan v2.2 build 800

Stap 1: Start uw CuteFTP Pro 2 op

Ga naar de 'site manager', maak een profiel, ga naar het 'general' tabblad, voer het IP adres van uw RaidenTunnel/SSL IP 123.123.123.123 in (dit is gewoonlijk hetzelfde als uw FTP server IP adres), selecteer dan het 'Type' tabblad. Pas alstublieft op, dit is een belangrijk stuk, zet het protocol type op FTP with SSL (Implicit encryption) met Port 990. Een ander belangrijk stuk is dat U 'Data connection type' moet zetten naar 'Use PASV' . Als laatste deactiveert U de 'Clear Data channel' check box , dit omdat de standaard RaidenTunnel/SSL instelling is dat zowel het commando als het data kanaal worden versleutelt (deze optie is niet beschikbaar in CuteFTP Pro v1)

notitie: Als U verbinding maakt met een RaidenFTPD/SSL site, dan kunt U 'Clear Data Channel' activeren. Als U het activeert dan wordt de data overdracht niet versleutelt (alleen commando's worden versleutelt), dit heeft tot gevolg dat de snelheid van verzending hoger is dan wanneer U de data overdracht wel met SSL versleutelt.

Stap 2: Gebruik nu CuteFTP Pro om te verbinden met de RaidenTunnel/SSL

Als U voor het eerst met een SSL ftp site verbindt, dan zal er om acceptatie van het certificaat van de server worden gevraagd. Dit moet U accepteren omdat U anders niet verder kunt.

In de verbindingsfase kunt U de berichten over de SSL afhandeling bekijken.

In de DATA verbindingsfase kunt U zien dat de DATA verbinding ook beveiligd is met SSL versleuteling.

 

Dat is ALLES

Copyright © RaidenFTPD TEAM , ALL RIGHTS RESERVED

REVISION 2.4, 2024-05-24

FTP server | Streaming server | WEB server